Expreview موفق شده اولین تست ماینینگ کارت گرافیک دوباره عرضه شده GeForce RTX 3060 LHR را منتشر نماید. RTX 3060 (اصلی) اولین گرافیکی بود که با محدود کننده هش ریت منتشر شد. انویدیا تصمیم گرفته بود تا به شکل فعال علاقه ماینرها به گرافیکها را با محدود سازی عملکرد در الگوریتمهای ماینینگ کاهش دهد. این موضوع قرار بود باعث شود تا ماینرها از کارت گرافیک در استخراج اتریوم استفاده نکنند.
بازنگری جدید چیپ GA106 تنها سه ماه پس از مدل اصلی معرفی شد. این نمونه باید عرضه میشد زیرا انویدیا با به اشتراک گذاری اشتباه یک درایور برای توسعه دهندگان که از محدود کننده هش ریت بهره نمیبرد، نقشههای خود را خراب کرده بود. چیپ GA106-302 اما از PCI Device ID جدیدی استفاده میکند که یعنی درایورهای قدیمی نمیتوانند آن را شناسایی نمایند.
البته تیم سبز تصمیم گرفته تا اکثر مدلهای لاین آپ خود را با فناوری Lite Hash Rate دوباره در دسترس قرار دهد. در واقع کاربران مجبور خواهند بود تا تنها مدلهای LHR را تهیه نمایند زیرا تولید مدلهای غیر LHR متوقف شده است. سری LHR شامل مدلهای GeForce RTX 3080 Ti و GeForce RTX 3080 و GeForce RTX 3070 Ti و GeForce RTX 3070 و GeForce RTX 3060 Ti و GeForce RTX 3060 میشود. تنها مدل GeForce RTX 3090 در این لیست جایی ندارد زیرا ماینرها علاقه کمتری به این کارت گرافیک بسیار گران قیمت دارند.
اولین تست ماینینگ کارت گرافیک GeForce RTX 3060 LHR
Expreview موفق شده مدل ZOTAC RTX 3060 LHR Apocalypse GOC (پسوند G به معنای Gaming) را برای بررسی کوتاه بدست آورد. این نمونه تنها در انحصار بازار چین بوده و تنها دو هفته پیش عرضه شد. مقاله منتشر شده شامل بنچمارکهای اصلی و گیمینگ به همراه یک تست کوچک ماینینگ میباشد. البته هنوز مقایسه مستقیمی با GeForce RTX 3060 فعلی صورت نگرفته اما به شکل کلی تفاوتی در بنچمارکهای اصلی و گیمینگ نیست.
در زمان ماینینگ اما تغییراتی وجود دارد. استخراج ارزهای دیجیتالی با GeForce RTX 3060 LHR از همان ابتدا با هش ریت پایینتری در مقایسه با نمونه غیر LHR همراه است که در یک مدت زمان کوتاه هش ریت را کاهش میداد. عملکرد از همان ابتدا 20 الی 22 مگاهش بر ثانیه در توان 119 وات میباشد که البته با بهینه سازیهایی احتمالا بتوان آن را بهبود داد.
همچنین یک افشاگری تایید نشده از عملکرد ماینینگ GeForce RTX 3080 Ti نیز وجود دارد که به شکل رسمی جزئی از سری LHR نیست اما از همان محدود کننده هش ریت استفاده میکند. با توجه به اسکرین شات این کارت گرافیک در توان 299 وات میزان 58MH/s را ارائه میدهد.
از آنجایی که هیچ افت کارایی در گیمینگ وجود ندارد، گیمرها هیچ دلیلی برای نخریدن سری LHR نخواهند داشت. مگر آن که برنامه داشته باشند با گرافیک خود ارز دیجیتالی استخراج نمایند. با سری LHR البته این کار نه آسان است و نه سودآور (امیدواریم ماینرها راهی برای دور زدن اقدام جدید انویدیا پیدا نکنند). تمام این اتفاقات میتواند قیمت کارت گرافیک را در مدت زمان کوتاهی بهبود بخشد، اگر که کمپانیها از افزایش سود حاصل از ماینینگ بگذرند.